Filosofar

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

Flash Face Distortion Effect

La següent il·lusió està emmarcada dins del que s'ha anomenat Flash Face Distortion Effect (Efecte Flash de distorsió de rostres). Les cares de les noies no es manipulen però si fixem la vista en el punt que ens indiquen, tenim la sensació de percebre uns rostres grotescos, quan realment no és així.

Igual que molts descobriments científics interessants, aquest es va produir per accident. Sean Murphy, un estudiant universitari, estava treballant sol al laboratori en un conjunt de cares d'un dels seus experiments. Va alinear les cares pels ulls i va animar la seqüència. Després d'uns segons, es va adonar que algunes de les cares van començar a semblar deformes i grotesques. Però quan aquelles cares deformades les observava de forma individual, li semblaven normals o fins i tot atractives.

Sembla que l'efecte depèn de l'exposició de cada cara a la llum de les altres. En alinear les cares pels ulls i presentar-les de forma ràpida, es torna molt més fàcil la comparació, de manera que les diferències entre les cares són més extremes. Si algun rostre té una mandíbula gran, es veu gairebé com d'ogre. Si té un front gran, llavors apareix especialment bulbós.

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.