Filosofar

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel
Inici Història de la filosofia Filosofia contemporània

Filosofia contemporània

ColumbiaA partir de la Revolució francesa (1789) comença un marcat procés de creixement econòmic tant des d'un punt de vista quantitatiu (producció i consum) com des d'un punt de vista qualitatiu (productivitat, mecanització i industrialització). Esdeveniments fonamentals per a la humanitat com la revolució americana (1776), la Revolució Russa (1917) o les dues guerres mundials (1914 i 1939), la creació d'una nova Europa (1967) i el fenomen de la globalització,... s'emmarquen en aquest període.

Filosòficament assistim a una fragmentació de la filosofia i dels seus interessos: ciència, política, història, ètica, lingüística,... També és un període de pensaments revolucionaris que fan saltar idees admeses i establertes des de segles en els esperits dels éssers humans: la crisi de la subjectivitat s'accentua amb el desenvolupament de la psicoanàlisi; el poder de la raó és també posat en dubte i l'absurd i l'irracional reivindiquen un espai en el pensament; la mort de Déu implica la necessitat de donar sentit a la vida i repensar les relacions intersubjectives i la moral... Fins i tot la pròpia tasca de l'activitat filosòfica demana noves orientacions... Grans canvis i un futur ple d'incertesa...

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.