Filosofar

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel
Inici Psicologia L'estudi de l'ésser humà Desenvolupament psicomotor

Desenvolupament psicomotor

Si us heu fixat, al cap i la fi, l'evolució ha afavorit en l'ésser humà la seva capacitat d'aprenentatge. I aquesta capacitat ha estat possible gràcies a la interacció de capacitats com el llenguatge, la tècnica i la vida social. No us heu preguntat mai com és que l'ésser humà neix tan desvalgut? Necessitem molts anys per poder valdre'ns per nosaltres mateixos... Anys de desenvolupament psicomotor... Què no sabeu què és això de desenvolupament psicomotor? Podríem dir que són el conjunt de transformacions que a nivell biològic, psíquic i social, experimenta l'ésser humà des del moment de la seva concepció fins al moment que arriba a ser adult.

Encara que no existeix una línia que delimiti allò normal d'allò patològic sí que els metges fan servir determinats ítems per identificar possibles trastorns. Us vull presentar una d'aquestes taules, la de l'Institut Llevant, no per fer de metges, sinó per identificar els ítems que es fan servir perquè us adoneu de quines grans classificacions s'estableixen.

Cliqueu a sobre de la imatge amb el botó dret i visualitzeu-la al seu tamany real. Quins són els facotrs que determinen un desenvolupametn psíquic i motor dels bebés? Per què penseu que es fan servir aquests factors? Quina relació tenen amb l'esquema sobre el procés d'hominització que apareix a l'article titolat: Parlem d'evolució?

DesenvolupamentPsicomotor

"El Cos Humà" és una sèrie que col·loca les càmeres on mai havien estat. Ens permet contemplar amb un grau de detall fascinant com funciona el nostre cos, seguint el viatge que tots fem des del moment de la concepció fins al nostre últim alè.

Els primers anys

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

L'adolescència

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.