Filosofar

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

L'origen de la vida

Origen VidaLes primeres formes de vida es van originar fa uns 3.500 milions d'anys amb la formació dels primers micro-organismes de constitució simple. Però com van arribar a formar aquests primers éssers vius? En què consisteix aquest fenomen que anomenem vida?

Els organismes vius estan constituïts pels mateixos elements químics que integren tota la matèria, encara que els més característics de la matèria viva són, entre d'altres, el carboni, el nitrogen, l'oxigen i l'hidrogen.

Llavors quina és la diferència entre un tros de matèria inert i insensible i un organisme viu? La diferència no està en els elements que els componen, sinó en la seva proporció i la manera com es combinen, és a dir en la seva estructura.

La vida constitueix un grau de complexitat diferent a la de la matèria inorgànica; cal entendre la vida com un estadi de combinació dels elements químics que permet la sensibilitat, la reproducció i l'intercanvi de matèria amb el medi. És el resultat natural i segurament previsible d'un procés fisicoquímic de reestructuració molecular que va tenir lloc un miler de milions d'anys després de la formació de la Terra.

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

 

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.