Filosofar

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

Humor gràfic

Presentacio HumorGraficQuan parlem d'Humor gràfic ens referim a un conjunt molt divers d'obres gràfiques realitzades per a la premsa, des d'acudits d'una sola vinyeta i caricatures fins a autèntiques historietes, tires còmiques o pàgines senceres. 

La premsa, de bon principi va incloure dos tipus de gràfics: les il·lustracions, imatges que acompanyen el text i amb una intenció didàctica o estètica el que fan és complementar-lo, i les caricatures, paraula que denominava qualsevol imatge de caire satíric o còmic, que no acompanyen un text sinó que tenen sentit per elles mateixes i contenen un visatge crític.

Molts autors, però, no estan d'acord amb el terme "humor gràfic", ja que troben inadequat per a les seves obres el terme "humor", al considerar que ells realitzen sàtira gràfica, que és una cosa on no hi ha l'obligació de fer riure. Podem afegir més... I és que no sempre l'humor gràfic busca el riure, però sempre presenta ocasions per pensar reflexivament.

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.