Filosofar

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel
Inici Pretextos per filosofar Dilemes filosòfics Enigmes de pensament lateral

Enigmes de pensament lateral

El pensament lateral (de l'anglès lateral thinking) es una forma de pensament que també es pot fer servir com una tècnica per a la resolució de problemes de forma creativa. El terme va ser encunyat per Edward de Bono, en el seu llibre New Think: The Use of Lateral Thinking, publicat el 1967, que es refereix a la tècnica que permet la resolució de problemes d'una manera indirecta i amb un enfocament creatiu.

El pensament lateral és una forma específica d'organitzar els processos de pensament, que busca una solució mitjançant estratègies o algoritmes no ortodoxos, que normalment serien ignorats pel pensament lògic.

Enigmes amb solucions inesperades

1. Quina és la següent lletra en la sèrie: Q, E, L, S, L, E, L, ...? 2. Seguint "certa lògica", Si 261 = 1, 602 = 2, 893 = 3, 1884 = 4, A què és igual 2375? 3. Completa els nombres que falten12      1112     3112   ???? 223     2213     221113     ???? 4. Un home...

Enigmes òptics: un equip com cal

Enigmes òptics: un equip com cal

Un equip com cal La imatge mostra un equip de basquet. Trobeu quin element fa d'aquest equip un ideal impossible?   http://acertijosymascosas.blogspot.com/

Enigmes òptics: el cargol i el bloc de fusta

Enigmes òptics: el cargol i el bloc de fusta

El cargol i el bloc de fusta La imatge suggereix quelcom impossible: un cargol que es troba dins d'un bloc de fusta de forma inversemblant. Tant el cargol com el bloc de fusta s'on d'una peça. Com s'ha pogut introduir el cargol?  

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.