Filosofar

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

Creativitat

La paraula "creativitat" prové del llatí “creare”, terme que tenia un sentit agrícola, significava “engendrar”, “produir”. Però si anem una mica més ennllà descobrim que aquest terme està emparentat amb el grec “kraino” que significa “crear”, “produir” i que originàriament prové de l’arrel sànscrita “kar”, que significa “fer”. D’aquí deriven termes com krantor (dominador, aquell que fa, que crea), Cronos (fill d’Urà i de Gea, i que significa “el creador”) i Ceres (la deïtat de l’agricultura, i que significa “aquella que produeix”).

És curiós que les coses segons els grecs arribessin a l’existència amb el temps (Cronos) i que tant el naixement com el desenvolupament tinguessin alguna cosa que depenia de l’acció de la divinitat (Ceres). Per això, “crear” està emparentat amb la veu llatina “crescere”, que significa “créixer” i deriva de la mateixa arrel etimològica que criar. Tot procés creatiu és un portar a la llum, és un mostrar noves perspectives de l’existència; també és una vida que creix no en el plànol vertical, sinó en l’horitzontal, una vida que es desplega per actualitzar totes les seves potencialitats i expressar en cada gest la seva pròpia naturalesa.

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.