Filosofar

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel
Inici Filosofia Ésser un ésser humà L'esser humà a Quidam

L'ésser humà a Quidam

Quidam és un espectacle creat per Franco Dragone per al “Cirque du Soleil”. Es tracta d’un espectacle total d’acord amb el sentit etimològic del terme espectacle: “allò que capta l’atenció” i, per això també, és una oportunitat de filosofar que no podem deixar passar… Ja el mateix nom “Quidam”, que en llatí significa “transeünt solitari”, és tota una invitació a entrar en un món màgic, ple de símbols, en el qual el cos i les emocions s’integren amb la intel·ligència per presentar una visió de l’ésser humà total.

Un espectacle total

Quidam és un desconegut que passa, un transeünt solitari, l'individu precipitat, un personatge qualsevol... qualsevol. És l'individu que va i que ve i que viu en la nostra societat massa anònima. Qui forma majoria silenciosa en la massa. El que crida, somia i canta en cadascun de nosaltres. Aquest és el "Quidam" que el Cirque du Soleil celebra.

La protagonista de la història és Zoe, una nena entristida i furiosa per la incomprensió dels seus pares i envoltada per un món de monotonia. Creu que ja ho havist toti el seu universs'ha tornatinsignificant.

La seva còlera fa que esclati el seu petit món i es troba en l'univers de Quidam, l’enigmàtic personatge sense rostre, que li permet recuperar la il·lusió i descobrir el món del misteri.

Qui és Quidam? És l'individu que va i ve i viu en la nostra societat anònima. És el somiador, que escolta, crida, calla i canta en cadascun de nosaltres...

L'escenari minimalista, dominatper un arcgegant, evocauna estructuramonolíticaque s'assemblaa una estacióde trens oun aeroport, per ontransitagentconstantment. El pis, fabricatamb plaquesmetàl·liquesperforades, estàil·luminatdes de dalti avall, illueixa vegadesmetàl·licialtres vegadesincandescent. Els canvis enla il·luminació, els contrastosdels matisos, els anglesi els raigsde llum, són elements quepoden transformarinstantàniamentl'estat d'ànimd'una escenade la comèdiaa la tragèdia. L'escenarigiratorireflecteix unmónimpredictible, en constant canvi.

A través de Quidam s'inicia un viatge que obre les portes d’una nova realitat, o de la mateixa realitat però vista ara amb els ulls del llenguatge de la metàfora acrobàtica, dels símbols gestuals, de la música i d’una successió de suggeridors personatges que ens recorden als de Michael Ende (La història interminable, Momo) i Charles Dickens (Oliver Twist, Cançó de Nadal) i que omplen l’atmosfera de misteri tot fent del món de Zoe i de tots els espectadors quelcom nou, fresc, original en tant que el veiem també amb uns ulls nous, els ulls de la il·lusió, de l’admiració i de la sorpresa…

Caroussel

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

 

 

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.