Filosofar

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

La flor de murta

Tres obres d’art queden excloses de visita, oficialment per raons tècniques. Cap obra ha estat robada, ni ha patit cap dany, però hi ha elements inquietants que les relacionen. Els directors dels museus es posen en contacte amb la policia, però sense evidència de delicte, la policia no pot obrir un investigació. La solució alternativa passa per demanar una investigació privada sobre els fets produïts al voltant de les obres i determinar per què s’han produït els fets. L’encarregat de portar a terme la investigació ets tu.

piedad

Basílica de Sant Pere (Roma, Ciutat del Vaticà). A les 24,00 hores del dia 21 de maig de 20..., el guarda de seguretat de la basílica troba, fent la seva ronda habitual troba una flor de murta prop de la Pietat del Vaticà de Miquel Àngel. No observa cap dany a la talla de marbre, però és evident que, durant la ronda anterior la planta no hi era. Informa del fet per la gravetat que suposa que algú s’hagi saltat la xarxa de seguretat de l'església més important del món.

hipatia EscuelaAtenas

Museus Vaticans (Roma, Ciutat del Vaticà). A les 24,00 hores del dia 18 d’agost de 20..., el guarda de seguretat de l’Estància de la Signatura fent la seva ronda habitual troba prop de l’Escola d’Atenes de Rafael una planta identificada com a “murta”. No observa cap dany al fresc, però és evident que, durant la ronda anterior la planta no hi era. Informa del fet per la gravetat que suposa que algú s’hagi saltat la xarxa de seguretat del Museu.

Mona-Lisa

Museu del Louvre (París). A les 24,00 hores del dia 27 de setembre de 20..., el guarda de seguretat del museu identifica en la seva ronda habitual una flor de murta prop de la Monna Lisa de Leonardo. No observa cap dany al quadre, però és evident que, durant la ronda anterior la planta no hi era. Informa del fet per la gravetat que suposa que algú s’hagi saltat la xarxa de seguretat d'un dels museus més importants del món.

 Avui us demanem que feu un exercici de ficció i que us inventeu una història amb sentit que justifiqui per què la flor de murta, que relacioni les diferents dates, els personatges que apareixen representats i els autors de les obres. Abans però heu d'elaborar un informe amb cinc línies d'investigació:

  1. El significat simbòlic de la flor de murta.
  2. Dades significatives de la biografia dels autors: època, estil o estils artístics, relacions professionals, relació amb el seu context històric,...
  3. Anàlisi de la figura femenina i de les seves implicacions: identificació dels personatges, models utilitzats,...
  4. Circumstàncies que envolten la producció de l'obra i fets destacats de la seva trajectòria fins l'actualitat.
  5. Relació de la data en què apareixen les flors de murta amb algun fet o aspecte de l'obra o de l'autor.

 

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.