Filosofar

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

Moviment impossible

MovimentImpossibleAquest vídeo va ser premiat en l'edició 2010 com la Best Illusion of the Year Contest de Kokichi Sugihara. Com s'aconsegueix aquest moviment impossible? Jugant amb la perspectiva. L'autor aconsegueix orientar cada un dels espais de manera que els percebem a l'inrevés, així quan les boles realment tenen un moviment descendent, el nostre cervell ho interpreta com si fos ascendent.

En aquest vídeo, les boles de fusta roden pels pendents com si fossin arrossegades per un iman. El comportament de les boles sembla impossible perquè està en contra de la gravetat. Què està succeint realment? Les orientacions dels pendents són percebudes com si fossin oposades, i per tant el moviment descendent es malinterpreta com un moviment ascendent. Un aspecte a destacar d'aquesta il·lusió és que és generada per un objecte sòlid tridimensional i amb moviment físic, en lloc d'una imatge bidimensional.

 

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.