Filosofar

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

1. Quina és la següent lletra en la sèrie: Q, E, L, S, L, E, L, ...?

2. Seguint "certa lògica", Si

261 = 1,
602 = 2,
893 = 3,
1884 = 4,
A què és igual 2375?

3. Completa els nombres que falten
12      1112     3112   ????

223     2213     221113     ????


4. Un home entra a una botiga i es produeix la següent conversa amb el botiguer:

- Quin és el preu de tres? - Pregunta el client
- 4 €, -respon el botiguer.
- I quant val cent? -Pregunta el client.
- 4 €, també, -respon el botiguer.
- ¿I quant costa tretze?, -pregunta el client.
- 6 €, -respon el botiguer
- Està bé, em portaré divuit - diu el client
- Bé, seran 6 €, - respon el botiguer
Què es ven en aquesta botiga?

5. Abans d'ahir Freda tenia 17 anys, l'any que ve tindrà 20.

6. Un jove va segrestar un avió a punta de pistola. Va ordenar al pilot volar a un aeroport diferent i va comunicar per ràdio seves exigències: A canvi de l'avió i la llibertat dels passatgers demanava un milió d'euros i dos paracaigudes. Quan va aterrar se'ls van lliurar. Va ordenar al pilot desenganxar i volar sota fins al seu destí original. En passar sobre un desert es va col · locar un paracaigudes, va prendre els diners i va saltar de l'avió. L'altre paracaigudes no va ser usat. Mai es va trobar a l'home. La tasca de la policia és buscar, la vostra, contestar una pregunta:
Per què va demanar dos paracaigudes si anava a utilitzar només un?

7. El senyor Méndez estava llegint el diari com cada matí. Llegeix un article amb el següent titular: "Dona morta durant les seves vacances". Segueix llegint: "Mentre estava de vacances a Londres, la senyora Abadia-Pérez va morir en caure des del balcó del seu hotel, en un setè pis".
El senyor Méndez li va dir a la seva esposa: "això no ha estat un accident, ha estat un ASSASSINAT". Mai havia vist els senyors Abadia-Pérez així que Per què estava segur que va ser un assassinat?

8. Un general durant la guerra va decidir canviar els uniformes de tots els seus soldats. La modificació consistia a posar cascos de metall als soldats, anteriorment portaven una gorra de roba. Un cop efectuat el canvi van començar a alarmase ja que augment el nombre de ferits al cap. Com és possible que augmentessin els ferits?

9. Tres dones en vestit de bany es troben juntes. Dues estan tristos i una feliç. No obstant això, les que es troben tristos somriuen, mentre que la que està feliç plora. Per què?

10. Un home tornava a casa després d'haver passat la nit de copes. Caminava pel mig d'una carretera comarcal deserta. No hi havia llums que iluminasen el camí ni tampoc brillava la Lluna. El caminant vestia completament de negre. Tot d'una, un automòbil amb els fars davanters apagats s'aproxima a tota velocitat. El conductor veu l'home i el esquiva per evitar atropellar-.

11. Un pres fugat anava caminant per una carretera quan va veure acostar ràpidament un acte de la policia. Encara que la intenció del fugat era fugir cap al bosc, va arrencar a córrer 10 metres en direcció al vehicle que s'acostava. ¿Va fer això per mostrar el seu menyspreu per les forces de l'ordre o va poder tenir una altra raó més poderosa?

12. Per assumptes de treball, el senyor indici va viatjar a l'estranger i va tornar dos mesos després. En entrar a casa seva va trobar la seva dona compartint el llit amb un desconegut. El senyor indici es va alegrar molt. Com s'explica?
13. Per què els barbers de Blanes prefereixen comptar els cabells a deu grassos abans que a un flac?

14. Un famós endevinador és capaç de dir la puntuació d'un partit de futbol abans que comenci la trobada. Fins ara mai ha fallat. Serà possible que encerti sempre?

15. Una nit, encara que el meu oncle estava llegint un llibre apassionant, la seva dona li va apagar la llum. La sala estava tan fosca com el carbó, però el meu oncle va seguir llegint sense immutar-se. Com és possible?

16. Un lladre entra en una botiga amb la intenció de robar. Mentre encara aquesta dins de l'habitatge, el mateix crida a la policia. Per què?

17. Un gat va saltar des de la vora de la finestra d'un 15 pis, i no obstant això no es va matar.

18. Un home va entrar en un bar i sol · licitar al cambrer un got d'aigua. Mai abans s'havien trobat. El cambrer va treure una arma de sota el taulell i va disparar l'home.

19. Encara que en l'habitació de Manolito l'interruptor de la llum està situat a 5 metres del llit, Manolito ha estat capaç d'apagar el llum i, no obstant això, arribar al seu llit abans que l'habitació estigués fosca.

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.