Filosofar

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel
Inici Ètica Animals ètics Què és un animal etharitmòtic

Què és un animal etharitmòtic

Creation

Parlar d’animals etharitmòtics és una forma de dir que som animals ètics i animals lògics, matemàtics. Això significa que podem viure de moltes maneres… aquesta és la part bona…, però també que hem de decidir quina és la manera de viure que més ens convé… aquesta és la part més complicada… Segurament estareu d’acord en què, tot allò que fem les persones ho fem perquè considerem que és bo per a nosaltres. Però, com acabem de dir, resulta que hi ha diversos criteris sobre què és allò que ens convé. I aquí comencen els problemes…

No cal que us diguem que aquest curs tracta d’això… de descobrir què significa viure una vida humana. I ja us avancem que té molt a veure amb la nostra capacitat de valorar diferents alternatives i de decidir-nos per aquella què més ens convingui. I en aquesta valoració, les matemàtiques, sense adonar-nos, ens poden ser de molta ajuda, com també aquella part de la filosofia que estudia allò que considerem bo o dolent; i que ja sabeu que s’anomena ètica.

Al vídeos del "Chavo del Ocho" apareixen moltes oportunitats per descobrir què vol dir l'ètica, és a dir, de com hem de viure plegats, quines coses es consideren bones, què són les normes...

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

jocs

 Jocs de pensament lateral o de xispa


 

Seguidament us presentem una sèrie de jocs que mostren com qualsevol problema pot tenir una solució. Només hem de trobar la millor manera d’afrontar-lo, utilitzar la nostra intel•ligència i la xispa. Voleu saber què és?

1. Treu tres llumins per aconseguir tres quadrats iguals.

2. Uneix els nou punts utilitzant quatre segments rectes sense aixecar el llapis del paper.

3. Dibuixa aquesta casa d’un sol traç, sense aixecar el llapis del paper i passant una sola vegada per cada segment.

4. Tracta de continuar la sèrie que et presentem a continuació seguint la lògica de la seqüència dels diferents símbols.

sequencia

5. Pots dibuixar els números de l'1 al 8 en cadascun dels requadres següents amb la condició que cap número es toqui (verticalment, horitzontalment o en diagonal), amb el número següent i amb el número anterior?

graella num

 

aportacionsPuzzles etharitmòtics


Et presentem un puzzle fet a partir d’un quadre de René Magritte titolat Golconda i que ens ajuda a pensar què és un animal ethritmòtic.

L’activitat que et demanem per penjar al teu espai és justament aquesta. Busqueu primer una imatge que representi per a vosaltres què és un animal etharitmòtic, entreu a la pàgina Jigsawplanet per crear-lo i després el penjeu al vostre espai d’aportacions.

Inici Ètica Animals ètics Què és un animal etharitmòtic

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.