Filosofar

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel
Inici Història de la filosofia Pensament antic Plató Textos sobre el món sensible
imagen_textoEl món sensible és la realitat que perceben els sentits...

El pensament de Plató a partir dels textos:


El món sensible:


El món sensible és la realitat que perceben els sentits. Es tracta d'un tipus de realitat que es troba en constant canvi, és engendrat i és semblant només al món de les Idees, al primer tipus de realitat.

Quina relació hi ha entre el món de les coses o món sensible i el món de les Idees o món intel·ligible? Al problema plantejat a la pregunta anterior, Plató respon amb dues teories que proposa i intercala alternativament; són la teoria de la participació (méthexis) i la teoria de la imitació (mimesis).

Les Idees són, doncs, els models a partir dels quals existeix el món de les coses, el món que percebem, que no és res més que una imatge imperfecta de la vertadera realitat. Al Timeu Plató planteja la construcció d'aquest món per obra d'un Gran Artesà, el Demiurg. Aquest no va crear el món sensible del no‑res (concepció que no apareixerà fins al cristianisme), sinó que el va construir a partir de la matèria informe (sense forma), eterna i de l'espai buit, tot prenent com a model les Idees.


Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.