*
L’original es va trobar a la necròpolis de . Es tracta d’una escultura funerària d’època feta amb terracota i que vol retre homenatge a la vida de les persones que representa.

*
Ubicat a l’ d’Atenes, l’edifici va ser construït per dos arquitectes ( i ), i va tenir diferents funcions al llarg de la seva història, entre elles, la de mesquita i polvorí. A més va patir l’espoli britànic durant l’època de l’imperialisme.

*
Va ser trobada l'any 1506 en un terreny que havia estat part de la Domus Aurea de Neró i després palau de l’emperador a Roma. L’obra representa el càstig que la deessa (o el déu Apol·lo)va infringir als seus protagonistes perquè, segons la mitologia, van tractar d’advertir els seus conciutadans sobre el perill que representava entrar el gegantí cavall de fusta a la ciutat de . Es tracta de l’escultura més significativa de l’escola de Rodes (responsable del famós Colós).

*
La seva construcció es va haver d’adaptar a l’espai de l’ d’Atenes que li van assignar. Commemora la victòria dels grecs sobre els perses en la . Part de l’edifici es va perdre en la guerra contra els turcs i es va recuperar després.

*
Aquesta obra, també coneguda com a pont del , duia aigua del riu Francolí a la ciutat romana de . Sembla probable que s'hagués aixecat al segle I aC, en l'època de l'emperador August, coincidint amb el creixement de la part alta de la ciutat, seu del Concilium provinciae d’Hispània .

*
El seu autor és . L’edifici és dedicat al deu Dionís i es troba a prop d’un important centre mèdic de l’època clàssica (). Ha servit de model a d’altres edificis amb la mateixa funció.

* a
Va ser construït per ordre del rei i es considera l’altar més gran de l’antiguitat. Destaca pel seu monumentalisme i teatralitat. La , l’aferrissada lluita entre els déus i els gegants, és el tema principal del seu fris. Actualment no es troba en la seva ubicació original, sinó en una important ciutat del centre d’Europa:

*
És una escultura realitzada per . Es tracta d'un dels exemples més primerencs del . El mateix escultor va crear més tard el , que representa un altre atleta lligant-se la diadema.

*
La seva característica principal s’inspira en una llegenda que elogia la bellesa femenina de les i el seu estatus social. El seu arquitecte ()va morir en caure-li el sostre al damunt. Es troba a l’ d’Atenes.

*
És l’única obra original que ens ha arribat de i ens mostra un fill bastard de Zeus i Maia, filla del tità Atles, sostenint el seu germanastre al qual mira amb tendresa tot oferint-li un gotim de raïm. Quan es va trobar l’any 1877, ornava el temple d’ a Olímpia.

*
Temple erigit en honor de l’emperador i la seva família. El santuari el va fer construir Agripa, mà dreta de l’emperador en qüestió. Es conserva en la ciutat francesa de i com d’altres obres monumentals romanes tenia un afany cohesionador de les diverses províncies de l’Imperi mitjançant la romanització del edificis públics.

*
Es tracta d’una obra representativa de l’art romà tardà, durant el període d’esplendor de l’emperador . Era la tercera reconstrucció que se’n va fer, ja que havia estat devastat per dos incendis i l’havien restaurat els emperadors Domicià i Agripa, respectivament. Respon al gran avanç que havien fet els romans respecte el grecs en les tècniques de construcció, sobretot en l’ús de l’ per fer estructures voltades i cúpules.

*
Aquesta obra, també coneguda com amfiteatre , és considerada una de les construccions arquitectòniques més grans de l’antiguitat. El seu nom més popular fa referència al fet que es va construir a prop d’una estàtua gegantina dedicada a l’emperador . Va ser un regal de l’emperador ; com a manifestació del seu poder i de les seves gestes. Fou creat per donar-ne una imatge benefactora (panem et circenses) i amb una intenció propagandística.

*
Es tracta d’un altar erigit pel Senat romà en honor d’ per commemorar la . Mostra una processó que va inaugurar l’altar i diversos símbols i històries del passat de Roma. L’emperador és representat a partir d’un clar paral·lelisme entre la seva grandesa i la de personatges històrics decisius per a Roma, com o i Rem.

*
Es tracta d’un exemple excel•lent de que es trobava originalment a la ciutat catalana d’ i que es va fer amb la laboriosa tècnica de l’opus tessellatum. Narra el càstig que la deessa Àrtemis imposa a les tropes gregues d’ per haver matat un cérvol sagrat.

*
El seu autor, , va ser condemnat a mort per un emperador romà malgrat ser considerat l’artista favorit de l’anterior emperador. L’obra es va erigir per lloar, com si d’una pel·lícula de l’antiguitat es tractés, les dues grans victòries de les legions de l’emperador a la zona de l’actual Romania ().

*
El seu autor és considerat un dels millors escultors de la Grècia clàssica: . No es conserva l’obra original, sinó la còpia romana. Representa un homenatge a un atleta mort durant la celebració d’uns jocs dedicats al déu Apol•lo.

*
Erròniament va ser identificat com el deu Apol•lo, quan en realitat es tracta d’una representació en honor a grans , d’aquí la diadema amb què recull els cabells. Rep influència de l’art egipci i representa la perfecció del cos.

*
Aquesta obra representa un emperador en tota la seva glòria. L’emperador va ser divinitzat després de morir i la seva muller rebé l’encàrrec de convertir-se en la seva sacerdotessa. Es caracteritza per la fidelitat a la fisonomia que els emperadors van adoptar a l’hora de retratar-se i commemora la pacificació de la i d’.

*
És l’única escultura original d’època grega que es conserva gràcies a que es va trobar al segle XX durant unes excavacions aquàtiques. Una vegada acabada la fosa en bronze s’hi van afegir alguns petits detalls com les de coure, de plata i de vori.