Filosofar

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

Preparar

bokeh-effect-photography-42La paraula "preparar" deriva de prae parare, que significava “disposar”. Però el que més crida l’atenció és que es tracta d’un terme relacionat amb tota una sèrie de paraules que etimològicament provenen de “parare”… Sembla que per preparar adequadament quelcom, cal tenir en compte una sèrie d’aspectes relacionats. Sovint quan ens preparem, posem el nostre millor empeny, però quant més esforç fem més ens adonem que tot i posar el millor de la nostra part, les circumstàncies són canviants i no ho podem controlar tot... I és que “preparar” està relacionat amb “emparar”.

A més, quan preparem quelcom necessitem un model a seguir, una font d’inspiració. I resulta que preparar també està relacionat amb “comparar”. Comparar per “reparar” allò que no fem ben fet i per “separar-nos”, distanciar-nos del nostres propis prejudicis.

Un cop hem considerat tot això, encara ens queda adonar-nos que allò que fem no ho fem per nosaltres sols, sinó que, d’alguna manera, les nostres preparacions incideixen en el nostre voltant. D’aquesta manera preparar es relaciona amb “disparar” en el sentit de projectar-nos cap els altres i de compartir allò que hem disposat.

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.